Debian udev

From NAS-Central Buffalo - The Linkstation Wiki
Revision as of 15:16, 14 June 2006 by Sylver (Talk)

Jump to: navigation, search

Why is there a problem while installing udev ?

Installing udev on the kurobox debian will lead to a problem with AVR device initialisation (and if you do not initialise the AVR device, the kurobox will shut down few minutes after power up) !

The problem is that the AVR device can be accessed using /dev/AVR00, but udev will not create this device ! You have to use /dev/ttyS1 instead ! The problem is that when you're not running udev, /dev/ttyS1 does not point to the AVR device !

How to solve the problem

To solve this, you have to update the following files :

  • /etc/init.d/halt :

replace

echo -n "EEEE" > /dev/AVR00

with

if [ -e /dev/AVR00 ]; then
  echo -n "EEEE" > /dev/AVR00
else
  echo -n "EEEE" > /dev/ttyS1
fi
  • /etc/init.d/reboot :

replace

echo -n "EEEE" > /dev/AVR00

with

if [ -e /dev/AVR00 ]; then
  echo -n "EEEE" > /dev/AVR00
else
  echo -n "EEEE" > /dev/ttyS1
fi
  • /etc/init.d/kuroevtd

replace both entries (in start & restart) of

start-stop-daemon --start --quiet --exec /usr/sbin/kuroevtd /dev/AVR00

with

if [ -e /dev/AVR00 ]; then
  start-stop-daemon --start --quiet --exec /usr/sbin/kuroevtd /dev/AVR00
else
  start-stop-daemon --start --quiet --exec /usr/sbin/kuroevtd /dev/ttyS1
fi

Conclusion

Now you can make a

apt-get install udev

and the kurobox will no more shutdown few minutes after startup !

--Sylver 10:03, 14 June 2006 (CDT)